יישומונים ותסריטים ל-Xfce 4

Jasper Huijsmans

Benedikt Meurer

תרגום עברי: דותן קמבר

מדריך זה מתאר את xfce-utils, גרסה 4.2.0.


תוכן העניינים

מבוא
שורת המשימות
תיבת הדו-שיח "הרץ תכנית"
תיבת הדו-שיח "אודות"
תסריטים
אודות xfce-utils

מבוא

חבילת xfce-utils מספקת את סרגל המשימות, תיבות הדו-שיח אודות Xfce 4, תיבת דו-שיח להרצה ומספר תסריטים שימושיים בהם נעשה שימוש גם על ידי רכיבי Xfce 4 כמו לדוגמה הלוח ותפריט שולחן העבודה.

שורת המשימות

שורת המשימות מציגה את כל התוכניות הרצות. ניתן לשנות את התנהגות שורת המשימות ממנהל ההגדרות. יש להריץ את xfce-setting-show taskbar, או לאתחל את מנהל ההגדרות מהלוח.

איור 1. תיבת הדו-שיח הגדרות שורת המשימות

תיבת הדו-שיח הגדרות שורת המשימות.

מתיבת הדו-שיח של ההגדרות ניתן לבחור את מיקום שורת המשימות, בראש המסך או בתחתיתו. ניתן להגדיר את רוחב וגובה שורת המשימות, בעזרת שני מחוונים, לבחור בישור לימין, למרכז או לשמאל אם רוחב שורת המשימות עולה על רוחב המסך. אפשרות נוספת נותנת לך לבחור ב-"הסתרה אוטומטית".

אפשרויות ה-"משימות" מאפשרות לך להתאים את התנהגות שורת המשימות ביחס לניהול ישומים פתוחים. ביכולתך לבחור בהצגת משימות מכל משטחי העבודה או רק מזה הנוכחי, לקבץ משימות תמיד או רק כששורת המשימות מתמלאת ולהציג את שמות הישומים או רק את סמליהם.

בנוסף לרשימת המשימות, שורת המשימות מכילה גם מחליף סביבות עבודה גרפי פשוט ואזור התראה (מוכר גם כמגש המערכת). את שני אלו ניתן לבטל מתיבת הדו-שיח של ההגדרות.

תיבת הדו-שיח "הרץ תכנית"

איור 2. תיבת הדו-שיח "הרץ תכנית"

תיבת הדו-שיח "הרץ תכנית"

תיבת הדו-שיח "הרץ תכנית" מאפשרת למשתמש לשגר ישומים. ניתן להריץ ישומים במדמה מסוף (כברירת מחדל יהיה זה xterm, ניתן לעיין בתסריט xfterm4 למטה). בתצורת ברירת המחדל של סביבת Xfce 4 צירות המקשים Alt+F2 יפתח את תיבת הדו-שיח להרצה.

תיבת הדו-שיח "אודות"

איור 3. תיבת הדו-שיח "אודות"

תיבת הדו-שיח "אודות" עם דף תודות

תיבת הדו-שיח "אודות" משתמשת להצגת מידע אודות Xfce 4, כולל רשימת רכיבים, דף תודות לכל אלו שעזרו ליצור את Xfce 4 ומידע אודות הרישוי.

תסריטים

startxfce4

startxfce4 הוא תסריט נח לאיתחול הפעלת Xfce 4 מהקונסול. התסריט יתן לך הפעלה עם שורת משימות ולוח ועם מנהל שולחן עבודה ומנהל חלונות רצים.

כל התוכניות או קישורים סימבוליים לתוכניות ב- ‎~/Desktop/Autostart/ יורצו על ידי startxfce4 באיתחול.

להתאמת התנהגות startxfce4, יש להעתיק את הקובץ ‎${sysconfdir}/xfce4/xinitrc לתיקית ‎~/.config/xfce4/‎ שלך ולערוך קובץ זה. אם התקנת את Xfce מקוד מקור ‎${sysconfdir}‎ יהיה כברירת מחדל ‎/usr/local/etc; בהתקנות בינאריות תהיה התיקיה על פי רוב ‎/etc.

עם הכללת מנהל הפעלה ב- Xfce 4.2 הדרך המועדפת לשינוי התנהגות האיתחול היא על ידי שימוש באפשרות "שמור הפעלה" בתיבת הדו-שיח ליציאה.

xfhelp4

תסריט זה משתמש לפתיחת התיעוד המקומי של Xfce 4 בדפדפן. כברירת מחדל התסריט ינסה להפעיל מספר דפדפנים מוכרים, כמו firefox, galeon או konqueror, אבל ביכולתך לשנות זאת על ידי הגדרת משתנה הסביבה ‎$BROWSER לדוגמה בקובץ ‎~/.bash_profile שלך ניתן להכניס את השורה הבאה:

export BROWSER="galeon -w"

יהיה צורך ביציאה מהמעטפת וכניסה מחודשת כדי לגרום לשינוי לעבוד.

אם יש תיעוד מותקן בשפה של הלוקאל הנוכחי שלך, xfhelp4 יפתח אותו במקום את ברירת המחדל שהיא התיעוד באנגלית.

xflock4

הלוח משתמש בתסריט זה כדי לנעול את המסך בעזרת xscreensaver אם הוא זמין או ב-xclock במקרה אחר.

xfmountdev4

xfmountdev4 ‎/dev/mountpoint יעגן את נקודת mountpoint ויפתח את xffm במיקום זה. בסגירת חלון ה- xffm מערכת הקבצים תתנתק מהעיגון. לתשומת ליבך ניתן להשתמש ב-xffstab4 provided with xffm שמגיע עם xffm לאותה תכלית.

xfterm4

זהו תסריט מסוף נח. התסריט משתמש במשתנה הסביבה ‎$TERMCMD כפקודת מסוף אם הוא זמין או ב- xterm במקרה אחר. התסריט שימושי במיוחד בלוח, היכן שניתן לגרור קבצים או תיקיות אליו ואלו יוצגו באמצעות ישום הקונסול המתאים (less עבור קבצי טקסט, lynx עבור html).

אודות xfce-utils

xfce-utils נכתב על ידי Jasper Huijsmans ()‎, Olivier Fourdan ()‎ ו- Benedikt Meurer ()‎. למידע נוסף ניתן לבקר באתר Xfce.

לדיווח על תקלה או כדי להציע דבר מה בנוגע ליישום זה או למדריך זה יש להשתמש במערכת המעקב אחר תקלות ב- http://bugzilla.xfce.org/.

אם יש לך שאלות בנוגע לשימוש או להתקנת ישום זה ניתן להפנותן לרשימת הדיוור של Xfce. דיונים אודות הפיתוח נערכים ברשימת הדיוור xfce4-dev.

תוכנית זו מופצת תחת תנאי רישיון LGPL (GNU Lesser General Public Liscense)‎ כפי שהם מפורסמים על ידי קרן התוכנה החופשית; גרסה 2 של הרישיון או (לבחירתך) כל גרסה מאוחרת יותר.

עותק של רישיון ה- GNU Lesser General Public Liscense אמור היה להיות מצורף לתוכנית זו; אם לא כך, ניתן לכתוב לקרן התוכנה החופשית: Inc., 59 Temple Place - Suite 330, Boston, MA 02111-1307, USA.